Σαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκια

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας φίλοι, μοιράζομαι μαζί σας μια πολύ ωραία συνταγή για μαλακό φύλλο ???? 🍣♀️????????

  1. Πρώτα από όλα, βράζουμε τα αμπελόφυλλα μας σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για τη γέμιση, ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο. 🍒 Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μας και την πιπεριά σε σκόνη στα ψητά κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και το πλιγούρι και ανακατεύουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το νερό μας.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον κατεβάζουμε από την εστία.
  6. Αφού κρυώσει η γέμισή μας, μπορούμε να αρχίσουμε να τυλίγουμε τα φύλλα. 🍵 Ας βάλουμε τα τυλιχτά που τυλίξαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 🍌 (Βάζουμε αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας)
  7. Για τη σάλτσα μας, παίρνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, βράζουμε λίγο και το περιχύνουμε με τα τυλιχτά, ώστε να είναι αρκετό νερό να καλύψει τα τυλιχτά κατά 1 δάχτυλο, μπορείτε να προσθέσετε νερό ανάλογα (ανάλογα με το μέγεθος του τηγάνι)
  8. Τα πρώτα 10 λεπτά ψήνεται σε δυνατή φωτιά και μετά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. 🍋 Απολαύστε, ελπίζω να σας αρέσει ????????????‍♀️

Συνταγή περιτύλιξης φύλλων ελαιόλαδου με φωτογραφία

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδουΠεριτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδουΠεριτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button