Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σούπα καλαμποκιού με φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό μπολ με σούπα καλαμποκιού με φασόλια! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκιά του καλαμποκιού με τη χορτότητα των φασολιών για να δημιουργήσει ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο. Είναι μια τέλεια επιλογή για εκείνα τα δροσερά βράδια που λαχταράτε κάτι ζεστό και θρεπτικό. Η σούπα είναι κρεμώδης, ελαφρώς πικάντικη και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε μόλις ξεκινάτε το γαστρονομικό σας ταξίδι, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα κουκούτσια καλαμποκιού
2 φλιτζάνια

Φασόλια κανελίνι
1 φλιτζάνι

Κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο

Σελίδες σκόρδο
3, κιμάς

Ζωμός λαχανικών
4 φλιτζάνια

Κόκκινη πιπεριά
1, σε κύβους

Κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού

Καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι

Φρέσκος κόλιανδρος
2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένες

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για σούπα καλαμποκιού με φασόλια, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μεγάλη κατσαρόλα για σούπα: Μια στιβαρή κατσαρόλα θα αφήσει χώρο για να σιγοβράσει η σούπα.
  2. Σανιδική κοπής και μαχαίρι: Για να ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.
  3. Ανοιχτήρι κονσερβών: Εάν χρησιμοποιείτε κονσέρβα φασόλια κανελίνι.
  4. Μεζούρες και κουτάλια: Απαραίτητο για ακριβείς μετρήσεις συστατικών.
  5. Ξύλινο κουτάλι: Ιδανικό για το ανάλογο και το συνδυασμό των υλικών.
  6. Μπλέντερ (προαιρετικό): Αν προτιμάτε πιο απαλή υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ για να κάνετε μια μερίδα της σούπας.

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
3. Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
4. Προσθέστε στην κατσαρόλα τους φρέσκους κόκκους καλαμποκιού και τα κανελίνια. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
5. Ρίξτε μέσα τον ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα λαχανικά και τα φασόλια.
6. Αλατοπιπερώνετε τη σούπα με αλεσμένο κύμινο, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσαρμόστε τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
7. Φέρτε τη σούπα σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
8. Αφού Σιγοβράσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθείς ο κρεμώδης σε όλη τη σούπα.
9. Για πιο ομαλή συνοχή, μεταφέρετε μια μερίδα της σούπας σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
10. Ρίξτε φρεσκοκομμένο κόλιανδρο πάνω από τη σούπα για μια έκρηξη φρέσκιας γεύσεις.
11. Ανακατέψτε τη σούπα για τελευταία φορά και είναι τώρα έτοιμη για σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σούπα καλαμποκιού με φασόλια είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το ψιλοκόψιμο και το σοτάρισμα των λαχανικών, το βράσιμο της σούπας και την προσθήκη των τελικών πινελιών. Περιλαμβάνει επίσης το χρόνο για το ανάλογο της σούπας αν θέλετε. Η συνταγή έχει σχεδιαστεί για να είναι γρήγορη και εύκολη, επιτρέπετε να κάνετε μια νόστιμη σπι σούπα χωρίς να ξοδεύετε ώρες στην κουζίνα. Είναι κατάλληλο για ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή όταν λαχταράτε ένα ανακουφιστικό γεύμα σε μια κουραστική μέρα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Αν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για σούπα καλαμποκιού με φασόλια κατάλληλη για vegans, υπάρχουν μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε. Ακολουθούν οι προτεινόμενες αλλαγές:

  1. Αντικαταστήστε τον ζωμό λαχανικών με vegan ζωμό λαχανικών ή κύβους vegan bouillon διαλυμένους σε νερό.
  2. Αντί να χρησιμοποιήσετε την κανονική αγελαδινό γάλα, να το αντικαταστήσετε με τη γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα κονσερβοποιημένα φασόλια κανελίνι δεν περιέχουν προϊόντα ζωικής προέλευσης. Κάντε την ετικέτα για να επιβεβαιώσετε ότι είναι φιλικά προς τους vegan.
  4. Ελέγξτε δύο φορές τα συστατικά στην καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν ζωικά πρόσθετα.

Κάνοντας αυτές τις απλές εναλλαγές συστατικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή της συνταγής της σούπας καλαμποκιού με φασόλια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή τη γεύση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν μια φυτική διατροφή ή θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερα vegan γεύματα στη ρουτίνα τους.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι η σούπα καλαμποκιού με φασόλια θα βγει νόστιμη:

  1. Φρέσκα κουκούτσια καλαμποκιού: Εάν δεν είναι διαθέσιμο φρέσκο ​​καλαμπόκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο καλαμπόκι ως υποκατάστατο. Ξεπαγώστε το πριν προσθέσετε στη σούπα.
  2. Προσαρμόστε το επίπεδο μπαχαρικών: Προσαρμόστε την ποσότητα πιπεριού σύμφωνα με το επίπεδο μπαχαρικών που προτιμάτε. Προσθέστε περισσότερα αν σας αρέσει πιο ζεστό ή παραλείψτε το εντελώς αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.
  3. Κρεμώδης σύσταση: Για πιο κρεμώδη σούπα, ανακατέψτε το μισό μείγμα της σούπας μέχρι να ομογενοποιηθεί πριν το επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αυτό το βήμα προσθέτει πλούτο και πάχος στη σούπα.
  4. Γαρνήστε με γεύση: Εκτός από φρέσκο ​​κόλιανδρο, μπορείτε επίσης να βάλετε τη σούπα σας με ένα στύψιμο από χυμό λαιμό, μια κούκλα vegan κρέμα γάλακτος ή ένα πασπάλισμα τριμμένο vegan τυρί για πρόσθετη γεύση και παρουσία.
  5. Σερβίρετε με ψωμί κρούστας: Η σούπα καλαμποκιού με φασόλια συνδυάζεται υπέροχα με ζεστό, τραγανό ψωμί ή κριτσίνια σκόρδου. Ο συνδυασμός της κρεμώδους σούπας και του τραγανού ψωμιού είναι απλός απολαυστικός.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα, ας περάσουμε στις διατροφικές αξίες αυτής της φανταστικής συνταγής!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
600 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
8g

Ζάχαρη
8g

Πρωτεΐνη
9g

Βιταμίνη Α
15%

Βιταμίνη C
40%

Ασβέστιο
8%

Σίδερο
15%

Οι διατροφικές αξίες που παρέχονται είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button